Τρώτε άνετα :
Πουλερικά (κοτόπουλο, γαλοπούλα χωρίς πέτσα, κουνέλι, κυνήγι)
Ψάρια (όλα τα άσπρα χωρίς πέτσα).
Όσπρια (φασόλια, ρεβίθια, φακές, κουκιά, φάβα)
Γάλα, γιαούρτι (0-2%) λιπαρά), τυριά (μυζήθρα νωπή ή κίτρινο ανάλατο τυρί <10% λιπαρά .
Έλαια (ελαιόλαδο, καλαμποκέλαιο, σογιέλαιο, ηλιέλαιο πάντα με μέτρο – 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα .
Ψωμί (προτιμήστε ολικής αλέσεως), Φρυγανιές, κρίσπις
Δημητριακά (κόρν-φλέικς, κα., μακαρόνια, ρύζι, πατάτες )
Λαχανικά (όλα)
Φρούτα (όλα, φρέσκα, κατεψυγμένα, αποξηραμένα, κομπόστες χωρίς ζάχαρη)
Ποτά (καφές– ελληνικό , ντεκαφεϊνέ, τσάι – βότανα , όχι μαύρο )
Τρώτε με εγκράτεια :
Κρέας (μοσχάρι, χοιρινό χωρίς λίπος, άπαχο ζαμπόν,
μοσχαρίσια λουκάνικα)
Ψάρια (θαλασσινά, μύδια,, αστακός, καραβίδες, σολομός)
Γάλα, γιαούρτι (2% λιπαρά), τυριά(κίτρινο τυρί <20% λιπαρά)
Αυγά (μέχρι δύο την εβδομάδα κάποιες μελέτες μιλάνε και για 4 την εβδομάδα )
Ξηροί καρποί (φυστίκια, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα)
Ελιές με μέτρο και ανάλατες
Ποτά ( 1-2 κρασοπότηρα στο φαγητό)
Λιχουδιές (γρανίτα, ποπ-κορν ανάλατα και όχι βουτύρου αλλά ατμού, φρέσκοι
φρουτοχυμοί, λουκούμια -1-, γλυκά κουταλιού -1- , κέικ –μικρή μερίδα, κουλουράκια -1-
Αποφεύγετε :
Κρέας (συκώτι, μπέικον, χοιρινά λουκάνικα)
Πουλερικά (χήνα, πάπια)
Γαλακτοκομικά (πλήρες γάλα & γιαούρτι, κρέμα γάλακτος,
σκληρά τυριά, γραβιέρα, κασέρι, κρεμώδη)
Λίπη (βούτυρο, μαργαρίνη με στέρεα υδρογονωμένα
έλαια)
Γλυκά (πάστες, τούρτες, κρουασάν, τσουρέκι , παγωτό, σοκολάτα)
Ποτά (σοκολάτα ρόφημα)
Τσιπς , τηγανητές πατάτες, μαγιονέζα, σάλτσες με κρέμα γάλακτος
